Vzdělávání

Vzdělávání

Interní auditor systémů bezpečnosti potravin

10. června 2025 (09:00-16:30)

V kurzu se seznámíte se základními principy a metodikou auditování, včetně terminologie, používaných norem a auditních standardů. Součástí kurzu je praktické předvedení realizace auditu v praxi a způsob dokumentování auditních výstupů s formulací neshod a analýzou kořenových příčin.

Místo konání: PK ČR, Počernická, 96/272, 108 00 Praha 10 – Malešice

Přednášející: Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.

Forma kurzu: PREZENČNÍ NEBO ON-LINE

Cena: 4 200 Kč (včetně 21 % DPH)

Kontakt: Nikola Kaderková, Tel:+420 602 109 072, kaderkova@czpvi.cz

 

On-line přihláška zde:

Co se naučíte:

  • Úvod do auditování: Význam a cíle auditu, terminologie a definice, používané normy a auditní standardy bezpečnosti potravin, požadavky na kompetence auditorů a provádění interních auditů dle GFSI standardů.
  • Metodika a zásady auditování: Metodika auditování dle ISO 19011, základní principy a jednotlivé fáze realizace interních auditů, psychologie auditování.
  • Organizace a provádění auditů: Příklad praktického provedení auditu v praxi a jak správně postupovat a sbírat objektivní důkazy, zkušenosti z auditů.
  • Závěry z auditu: Jak správně formulovat neshody a provést analýzu kořenových příčin, možné způsoby klasifikace neshod a dokumentování nápravných a preventivních opatření (příklady nejčastějších neshod).
  • Dokumentace auditů: Základní dokumenty pro plánování a realizaci auditů (plán a program auditů, auditní dotazník/checklist, auditní zpráva, akční plán) a příklady vzorových dokumentů.

 

Stáhnout informační leták Interní auditor systémů bezpečnosti potravin