Vzdělávání

Vzdělávání

Odborný workshop 2024 Nové trvale udržitelné způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin

Projekt č. QK22010135 Nové trvale udržitelné způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin je podpořen z „Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025: ZEMĚ“

Workshop bude zaměřen na téma olejů a jejich zpracování. Informační, vzdělávací výroční workshop pro odbornou a laickou veřejnost zaměřený na podporu konzumace tuzemských olejů zpracovaných metodou zastudena, i pro tepelné zpracování.

13. listopadu 2024   9:00-12:00

Místo konání: PK ČR, Počernická, 96/272, 108 00 Praha 10 – Malešice

Workshop je ZDARMA

On-line přihláška zde:

Workshop bude zaměřen na téma olejů a jejich zpracování. Informační, vzdělávací výroční workshop pro odbornou a laickou veřejnost zaměřený na podporu konzumace tuzemských olejů zpracovaných metodou zastudena, i pro tepelné zpracování.

Neváhejte a přijďte se dozvědět novinky o zajímavém tématu, které je aktuální v ČR i v Evropě!

Stáhnout informační leták

Řízení alergenů při distribuci a prodeji nebalených potravin

ODBORNÝ KURZ

V kurzu se dozvíte jak porozumět legislativním požadavkům a standardům týkajícím se potravinových alergenů, včetně jejich správného označování a komunikace zákazníkům. Získáte dovednosti v řízení alergenů v provozu, včetně prevence křížové kontaminace a vedení příslušné dokumentace, inspekcí a testování.

KDY: 12.11.2024, 09:00-16:30

Místo konání: Potravinářská komora ČR, Počernická 96/272, 108 00, Praha 10

Přednášející: Naděžda Kulišťáková Cahlíková

Kontakt: Nikola Kaderková , +420 602 109 072, kaderkova@czpvi.cz

Forma kurzu: PREZENČNÍ nebo ON-LINE

Cena: 3 900 Kč s DPH, přihlašování do 5.11.2024

On-line přihláška zde.

Co se naučíte:   

·      Legislativní požadavky a standardy: hlavní potravinové alergeny, jejich  označování včetně stop, komunikace alergenů zákazníkům, doporučené standardy řízení alergenů (Codex Alimentarius, GFSI).

·      Postupy řízení alergenů: příklady správné praxe a konkrétní způsoby ovládání křížové kontaminace při příjmu, skladování, manipulaci, prodeji a distribuci nebalených potravin s cílem minimalizovat riziko výskytu nedeklarovaných alergenů.

·      Dokumentace a záznamy: vedení dokumentovaných postupů pro identifikaci a řízení alergenů (specifikace, provozní schémata, analýzy nebezpečí a hodnocení rizik, sanitační postupy, pracovní postupy a instrukce), vedení souvisejících provozních záznamů.

·      Ověřování účinnosti zavedených postupů: způsoby ověřování formou interní inspekce a auditu postupů řízení alergenů, ověřování účinnosti sanitace (stěry, spady), plány analýz vzorků a laboratorní testování alergenů, rychlotesty na  alergeny a provádět interní inspekce provozu.

Stáhnout informační leták Řízení alergenů při distribuci a prodeji nebalených potravin

 

Odborná výroční konference České technologické platformy pro potraviny

KONFERENCE

Zjistěte, co nového vás čeká v potravinářském průmyslu v roce 2024. Naším cílem je poskytnout účastníkům přehled aktuálních trendů a legislativních novinek, které ovlivňují vše od malých start-upů po velké mezinárodní korporace v potravinářském průmyslu. Připojte se k nám pro den plný podnětných informací a příležitosti k navázání nových profesních kontaktů.

KDY: 19. listopadu 2024 (9:00-14:00)

Místo konání: Potravinářská komora České republiky, Počernická 96/272, 108 03 Praha Malešice

Kontakt: Nikola Kaderková , Tel: +420 602 109 072, kaderkova@czpvi.cz

Cena: ZDARMA

On-line přihláška zde:

Program:

Zahájení Odborná výroční konference České technologické platformy pro potraviny

Aktuality v legislativně – potravinářské právo, pracovní právo a nefinanční
reporting

  • Jakub Málek, PEYTON legal advokátní kancelář s.r.o.

Jak pracovat s ESG ve firmě a přístupy k nefinančnímu reportingu

  • Laura Mitroliosová, CIRA Advisory s.r.o.

Aktuality z kontrolní činnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce

  • Jindřich Pokora, SZPI

Digitální revoluce v kontextu výroby a zpracování potravin

  • Tomáš Svoboda, Siemens, s.r.o.

 

Stáhnout informační leták zde

Praktické využití AI v potravinářství

ODBORNÝ KURZ

Tento kurz vás naučí, jak generativní umělou inteligenci využít k zjednodušení každodenní práce v potravinářském průmyslu. Seznámíte se s nástroji, které vám pomohou zvýšit efektivitu a kreativitu, a získáte přehled o legislativních změnách, které mohou ovlivnit budoucí využití AI.

KDY: 21.11.2024, 09:30-14:30

Místo konání: Potravinářská komora ČR, Počernická 96/272, 108 00, Praha 10

Přednášející: Magdaléna Hrubá

Kontakt: Nikola Kaderková +420 602 109 072, kaderkova@czpvi.cz

Cena: 3 990 Kč s DPH

On-line přihláška zde.

Co se naučíte:

·      Co je generativní umělá inteligence a jak vám ušetří čas:
Základní přehled generativní AI a konkrétní způsoby, jak může zefektivnit vaše každodenní úkoly v potravinářství.

·      Náklady a legislativa – co očekávat:
Přehled nákladů na zavedení AI a aktuální legislativní trendy, které ovlivní její využití v potravinářském průmyslu.

·      Praktický průvodce AI nástroji:
Ukázka praktických nástrojů pro zjednodušení práce v marketingu, vývoji produktů a administrativě.

·      Generování obrázků, tvorba prezentací a vlastní Chatbot:
Jak využít MidJourney pro generování obrázků, Canvu pro tvorbu prezentací a ChatGPT pro vytvoření vlastního Chatbota pro zlepšení interních procesů a marketingu.

Stáhnout informační leták Praktické využití AI v potravinářství